VELKÝ BOJOVNÍK NA HŘIŠTI A V UNIFORMĚ PŘÍKLADNÝ POLICISTA

POLICISTOU ROKU se stal prap. Jiří Franc z Krajského ředitelství Plzeňského kraje 

S velkou radostí i hrdostí zveřejňujeme zprávu z webu  www.policie.cz  http://www.policie.cz/…/web-informacni-servis-zpravodajstvi… Jiří Franc, dlouholetý hráč našeho týmu mužů, který jako univerzální fotbalista ve svém drahocenném volném čase (nejčastěji nastupující v zápasech na postech brankáře nebo  obránce) a patří mezi velké opory a stabilní hráče SK Kovodružstvo Strážov převzal z rukou policejního prezidenta cenu určenou pro Policistu roku 2017!!!

Jirkovi všichni k jeho ocenění blahopřejeme a smekáme před jeho obětavostí a statečností se kterou vykonává svoje náročné povolání ve prospěch nás všech. S uznáním a respektem , zároveň i pýchou se velmi pěkně čtou věty v níže uvedeném článku o  ocenění zveřejněném mediu:
„V roce 2006 nastoupil do služebního poměru a nyní slouží na obvodním oddělení Klatovy. Policista dlouhodobě dosahuje nejlepších výsledků v rámci pořádkové služby na svém oddělení. V průběhu roku 2017 zadržel na tři desítky podezřelých osob. Například po 15 minutách od ozbrojené loupeže zadržel pachatele, kteří ujížděli ze Švihova do Klatov. Podílel se na zadržení dvou cizinců, kteří se vloupali do zlatnictví v Klatovech, odkud si odnesli šperky v hodnotě vyšší než jeden milión korun.
Zásadním způsobem se podílel na záchraně dvou lidských životů. V prvním případě při sousedských neshodách mezi dvěma muži, zakročil a zabránil pokračování útoku jednoho z mužů proti druhému, který mu již před jeho příjezdem na místo způsobil bodnořeznou ránu nožem. V druhém případě společně s kolegou našel bezvládně ležícího seniora, kterého resuscitovali až do příjezdu záchranářů. Za tyto skutky již před časem převzal z rukou policejního prezidenta medaili za statečnost.“

Co dodat. Za vším je člověk a v tomto případě je to skutečný chlap Jiří Franc , policista roku 2017 a jeden z kolektivu fotbalistů  SK Kovodružstvo Strážov!